/Files/images/images (1).jpg

Що повинен знати майбутній першокласник

1. Домашню адресу та телефон, № школи.

2. П.І,Б. батьків, місце роботи, посаду.

3. Шлях від дому до школи і назад.

4. Знати і виконувати Правила дорожнього руху, вміти поводити себе на вулиці, в школі.

5. Чітко відповідати на запитання дорослих.

«Золоті правила виховання щасливих дітей» для батьків

1. Не марнуйте часу дитини – розвивайте розум, пам’ять, увагу, мислення, мовлення. У ранньому дитинстві мозок найкраще сприймає нове, накопичує знання.

2. Формуйте самоповагу.

3. Навчіть дитину спілкуватися.

4. Пильнуйте, щоб дитина не стала «телеманом».

5. Виховуйте відповідальність, порядність.

6. Навчіть дитину шанувати сім’ю.

7. Привчайте дитину до праці.

8. Не робіть за дітей те, що вони самі можуть зробити.

9. Будьте вимогливими.

10. Не лякайте школою, розповідайте позитивні історії зі свого шкільного життя, акцентуйте увагу дитини на процесі навчання (ти дізнаєшся багато нового, у тебе з’являться нові друзі,, ти станеш розумним), а про оцінки краще не згадувати.

Обласні Інтернет – збори

20.08.2012


«Як живеш, першокласнику»

Відповідно до наказу управління освіти і науки облдержадміністрації від 05.07.2012 №587 з метою проведення на належному рівні Всеукраїнської акції «дай руку, першокласнику» та встановлення інформаційного зв’язку між батьками та педагогічними працівниками щодо створення сприятливого середовища для адаптації дитини в школі й забезпечення їй благополучного розвитку, успішного навчання та виховання проводяться:

· Обласні батьківські інтернет-збори «Чекаємо тебе, першокласнику!» протягом липня – серпня 2012 року та «Як живеш, першокласнику?» протягом вересня20121 – травня 2013року.

· Конкурс на краще проведення обласних батьківських інтернет-зборів «Чекаємо тебе, першокласнику!» та «Як живеш, першокласнику?» до 01.06.2013 року.

Інтернет-збори проводяться на сайті управління освіти Миколаївської міської ради, де на сторінці «Дай руку, першокласнику!» розміщено всю необхідну інформацію та створено умови для он-лайн спілкування.

Наша школа також готується до зустрічі з майбутніми першокласниками:

· Вже готові нові навчальні кабінети;

· Створенні та обладнані ігрові зони та зони відпочинку;

· Готуються до прийому першокласників їдальня, спортивний та актовий зали.

З 1 вересня 2012 року розпочинається поступове впровадження нового державного стандарту початкової освіти. Нaвчально-виховний процес у 1 класі відбуватиметься за новими навчальними планами, програмами, підручниками.

Головною відмінністю нових навчальних планів є вивчення з 1 класу іноземної мови та природознавства. Крім того, нові програми передбачають вербальне оцінювання навчальних досягнень учнів з предметів освітніх галузей «Здоров’я і фізична культура» та «Мистецтво». У цьому році не стосується лише 1 класу.

Кiлькiсть переглядiв: 812

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.